Ondori Design

Multidisciplinaire ontwerper

Huistijl

 

Ondori Design is een bedrijf die zich bezighoudt met het ontwerpen van multimedia-producten, van huisstijlen tot drukwerken en van productontwerp tot critical design.
Omdat dit mijn eigen bedrijf is gaf dit mij de mogelijkheid om alles precies vorm te geven zoals ik dat zelf wil en om tegelijkertijd mijn kunst en kunde te laten zien aan de buitenwereld.

Showoff

Het idee van Ondori Design (van het japanse: 雄鶏 (ondori) = Haan) is om het zo dicht mogelijk bij mijzelf te houden. Aangezien 'De Haan' mijn achternaam is en dit iets is wat bij mij hoort was de keuze van het logo vrij simpel. De uitdaging lag vooral bij de uitwerking qua vorm en kleur.

 Ik heb gekozen om zo veel mogelijk van het logo aan de buitenkant zachte vormen te geven. Deze zachte vormen symboliseren voor mij de vriendelijkheid en behulpzaamheid die ik uitstraal naar de buitenwereld, terwijl de harde scherpe hoeken aan de binnenkant van het logo symbool staan voor mijn serieuze en proffesionele instelling die ik heb naar mijn bedrijf toe.
Verder heb ik gekozen om de poot van de haan een simpele driehoek te gebruiken die sterk op de grond staat om het stabiele en gegronde te vertegenwordigen.

kleuren_1

De kleuren heb ik gekozen omdat oranje een favoriete kleur van mij is geweest sinds ik klein was, maar vooral ook omdat het een hele vrolijke kleur is, hetgeen wat ik als persoon ook het liefste uitstraal naar de buitenwereld.
De groene kleur werkt een beetje complimenterend met de oranje kleuren en kan goed gebruikt worden voor tekst in plaats van zwart.
 Mocht er nou toch zwart en wit gebruikt moeten worden dan heb ik gekozen voor een off-zwart en off-wit om het iets interessanter te maken, maar wel in lijn te houden met de andere kleuren.

business-card-mockup
mockup